Prosjekt "Fjordgull"


Hva hvis det fantes en bedre måte å holde havnene våre åpne?


Mudring, det å fjerne mudder fra havbunn, er nødvendig for å holde vannveiene våre åpne. Vanlig praksis er å hente opp mudderet og dumpe det på dypere vann eller på land.


Er dette en mulighet til å hente opp et verdifullt råmateriale og i prosessen beskytte det marine livet?


For Hydna er dette ikke bare en drøm, men en realitet vi arbeider mot hver dag i mudderprosjektet. Ved å kombinere lokal ekspertise med avansert teknologi, jobber vi for å skape en renere, grønnere og mer livskraftig fjord.


Bli med oss på denne reisen og se hvordan vi sammen kan forvandle utfordringer til levedyktige løsninger for en bærekraftig fremtid.

Bakgrunn


Mudderprosjektet til Hydna ble initiert som en respons på de økende utfordringene med mudderakkumulering i Oslofjorden, som truet det marine livet, skipstrafikken og vannkvaliteten. Med en økende bevissthet om miljøets sårbarhet og et presserende behov for bærekraftige løsninger, så vi en mulighet til å lede an i utviklingen av miljøvennlige mudringsteknikker.


Mål

Vårt oppdrag hos Hydna AS er å revolusjonere måten vi tenker på og håndterer mudder. Vi ser ikke lenger mudder som et avfallsprodukt, men som en verdifull ressurs som kan gjenbrukes og gi nytt liv til våre vannveier. Målet er å utvikle bærekraftige mudringsteknikker som ikke bare beskytter det marine livet og forbedrer vannkvaliteten, men som bidrar til økonomisk og miljømessig gevinst ved å omdanne mudder til nyttige produkter. Gjennom innovasjon og samarbeid med industripartnere og samfunnet, ønsker vi å etablere en ny standard for mudring som både er miljøvennlig og ressursbevisst.


Idéstadium

Takknemmelig for støtte og samarbeid fra:

RESEARCH

Nåværende aktivitet


01.10.24 - 15.10.24: Etablere prosjektgruppen, inkludert representanter fra havneforvaltere, teknologiselskaper, forskere og lokalbefolkningen. Benytte Akershus og Oslo som utgangspunkt for aktører og møter. Planlegge de første stegene i mulighetsstudien.


15.10.24 - 15.02.25: Gjennomføre en omfattende studie av dagens mudderproblematikk i Oslofjorden, inkludert årsaker, konsekvenser og eksisterende løsninger.

Ta kontakt!

 
 
 
 
Anti-Robot Verification
FriendlyCaptcha ⇗